čtvrtek 3. května 2018

Je tu léto. :-)

Začínám se loupat po rychlém opálení na kolobkovandru a už chystám další. Ale běhat nezapomínám. Sice z toho někdy nejsou fotky (i když zrovna včera s Birellem by mi to určitě slušelo :)), ale hlavní je něco naběhat do dne D. Po návratu ze srazu Morčat jsme si s ještě stihli s Pájou vyjít na pivko na Libereckou výšinu a cestou si zablbnout u vody. Cestou zpět jsme napnuli hamaky a četli si.

naše přehrada :-) 

Najdi smraďocha. :-D

Na pátek jsem naplánoval keškoběh po okolí Hejnic, protože už tam dlouho koukám na jedno pěkné místo - "Na Chatkách" a to podhůří Jizerek je moc pěkné, takhle na jaře tuplem. Jsem rád, že už máme v Liberci Rekola, protože na krátké cesty na nádraží je to skvělá věc. Z Hejnic jsem si udělal malé kolečko na úpatí Ořešníku a pak to vzal směrem na starou poutní cestu, pořád po rovince, až do Raspenavy na vlak.

Hejnice 

bučiny 

na keš v plné polní :-) 

příprava na čarodějnice 


fotka pro kamarády, co rádi počítají koně 

"Na Chatkách", někdy špatně "Na Hrátkách" (špatně přeloženo do němčiny a zpět) je moc pěkná vyhlídka, na které jsou Hejnice jako na dlani. Ani na ni není prudké stoupání. Dříve tam stávala turistická hospoda, ale teď už je tam jen její fotka na informační tabuli.

 stoupání na Chatky



Na Chatkách 

 po modré z Hejnic

Posledním zastavením byl Jelení skok a od něj už jsem to vzal rovnou do Raspenavy. Nohy mě zase bolely, tak jsem jel z nádraží do centra na Jarinovi. :) V naší hospůdce cca 100 m od domu jsem si dal pivko, doma se najedl a šal spát. :-)

 Jelení skok



Kam na ta jména chodí?

O víkendu jsem konečně přezul auto na letní kola, posekal zahradu a vyrazil za Pájou do Frýdlantu. Tam byla tradičně pohodička a jen v neděli ráno jsem si objel kousek okolí na Mastrovi. Bylo teplo, ale po ránu to ještě tolik nepálilo.


u keše

Na čarodějnice jsme byli v Lidových sadech jako asi půlka Liberce. Ale i tak jsme našli pěkné místo, něco opekli, pivo vypili, Pája si zase pěkně zapyromanila a šli jsme domů. Ještě, že to pivo existuje. :-)



V úterý jsem podnikl první letošní výlet do Jizerek. Po sněhu už nebyla ani památka, ale je pravda, že jsem to vzal jsem po kraji kolem Černé Nisy a pak sjel dolů do Oldřichova. Nicméně výlet to byl bezvadný, hlavně bezmála osmikilometrový sjezd z Bílé kuchyně. Jet opačně bych to tedy nechtěl.



Včera večer jsem si dal "tempový" běh kolem liberecké přehrady. Plánoval jsem to po těch Jizerkách volně, ale běželo se mi dobře a tak jsem průměrné tempo cca 5:13 po jednom kilometr stáhl na 4:59 a držel to 6 km. Pak jsem zvolnil, ale po chvíli se mi zase běželo dobře, tak jsem zase přidal a vydržel do desátého kilometru. Pak jsem už jen klusal. Jednou jsem si namočil hlavu v přehradě a mezi posledními čtyřmi koly jsem si třikrát hodně lokl Birella. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat