pondělí 29. dubna 2019

Velikonoce

Sám tomu nemůžu uvěřit, ale na zahradě už není práce, kam se podívám, takže když se dívám správným směrem, tak se najde i čas na knížku (naposledy Problém tří těles). Takže pár fotek ze zahrádky a jde se na sport a pohyb. No a Páju i švagrovou jsem samozřejmě pomlázkou omladil. :)

sněhové překvapení týden před Velikonocemi 

Pája s kapsou na pivo 

ranní káva po běhu :-) 

swale (retenční vsakovací nádrž) 

sousedovic Honzík na návštěvě
(dvě hodiny jsme si u dělání dřeva povídali o bagrech :-))

macešky 

trvalky na zápraží 

pomlázka

jeřáb moravský sladkoplodý 

speciální nástroje na čištění přehrad :-D

Zatím poslední otužovací akce s klukama byla na kaskádě říčky Jeřice. Kluci se zace předháněli, kdo vydrží déle a já si dal svojí minutku, pak si poležel na skále a oblékl se. Místo jsem znal z jedné kešky. Je tam moc krásně.



Jeřice

Jelikož pořád nemám novou skládací koloběžku (až brzo už bude), musím běhat. V sobotu ráno jsem to vzal okolo Křečan, v neděli jsem si udělal okruh přes kopec Spravedlnost, který na fotkách vypadal majestátně, ale ve skutečnosti to je takový čedičový bobek. Ale bylo tam aspoň teplo. Když jsem v trenkách a šustce vybíhal, bylo kolem nuly a nahoře odhaduji tak 15 °C. V pondělí jsem popojel k Velkému Šenovu a dal si kolečko okolo.

na Spravedlnosti 

selfie z běhu :-)

Taky jsme byli s Pájou na výletě. Vyšli jsme zase z Kyjova, ale za Turistickým mostem odbočili na neznačenou cestu údolím Malého Vlčího potoka a nad ním se zase napojili na Köglerovu naučnou stezku, která nás dovedla zpět do Kyjova.

u Turistického mostu 


prsatý strom

u studánky 


Minulý čtvrtek po práci jsem zase vypadl na koloběžce. Pája v sobotu hrála a já měl na sobotu domluvený výlet po keších s Hepíky, tak to bylo zase na jednu noc a ani tomu neříkám vandr. Ale musím se pochválit, že jsem vyjel s brašnami až nahoru na Ještěd bez přechodu do chůze. A že to byl na těch kamínkách po zimě místy očistec. :-)

Co ale bylo tragické, to byl nedostatek piva. Cestou z Ještědu nebylo kde koupit a hospoda u Chrastenského rybníka byla ještě zavřená a tak jsem u buřta sušil hubu. Fakt hrozný zážitek. 

občerstvení před stoupáním 

nahoře

 v cíli

Bylo ještě světlo na čtení. 

večerní sprcha 

ohýnek a spát 

V plánu jsem měl širák, ale nakonec jsem pro všechny případy přístřešek postavil. Ale nechal jsem ho otevřený, tak jsem i tak spal pod hvězdami. :) Jen je blbý, že bez brýlí vidím v noci prd. Ráno jsem vstal klasicky brzy a kolem sedmé už jsem byl na cestě. Ze začátku bylo příjemně, postupem dne bylo takové teplo, že jsem si vzpomněl na loňskou cestu na Slovensko, jak jsem jel jak cisterna a zvažoval, že do toho hodím vidle.


ve Stráži pod Ralskem 


sírový potok 

přestávka na oběd

lesní divadlo Mlýny

u studánky

trasa

V sobotu jsme se po dlouhé době opět vydali na kešky s Hepíky (Petrou a Zdeňkem). Tentokrát do okolí Mimoně. Trasa byla o něco kratší, než obvykle, ale vzhledem k počasí (zpočátku pršelo) a tomu, že jsme vzali Kesi, tak to bylo akorát. Kešek bylo nakonec docela dost a srandy taky kopec. A Kesi pro změnu sbírala klíšťata, našli jsme jich doma asi 15.


 Kde nic, tu nic.






romantika v konvalinkách :-)

Má dost. :-)

A poslední výlet byl zase s Pájou v trochu opomíjených Jizerkách. Chtěli jsme udělat okruh, ale museli bychom se vydrápat asi 500 m do kopce kolmo na husté vrstevnice a to se nám nechtělo. Zpět jsme tedy šli skoro stejnou cestou. I koupání bylo. :-) A hned ze začátku jsme potkali mloka. :)







koupel :-)


6 komentářů:

  1. Jested bez tlačení to bude zrejme dobrej oddil :) a v tom lesnim potoku sis tu tunku snad vykopal :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Nemusel, ale málem jo. Říkám Páje: "Ještě kouknu tamhle a když tam žádná pěkná tůňka nebude, tak už půjdeme." A byla. :)

      Oddíl ITB. :)

      Vymazat
  2. Velky obdiv.. ovsem s tim "nedostatkem piva":) bychom jako iTB beli neco delat..:)
    Krasny fotky, inspirujici. Zase tak daleko, jako ty dojedes na kolobrnde.. ja nedobehnu.. coz me trochu mrzi.. Tedy dobehnu, ale s tim baglem na prespani.. je to opruz:).
    Drzim moc palce na dalsi akce.. a tesim se na neco "spolu"..:).. 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Honzo, no jo, to pivo jsem podcenil. Ale mít ho, třeba bych zase nevyjel na Ještěd. :)

      Vymazat
  3. No jeste jsem si uvedomil, ze ta retencni nadrz vypada.. No jako "hrobecek"... Doufam, ze jsi tam nikoho nezakopal!!

    OdpovědětVymazat