pondělí 6. února 2023

Leden - únor 2023

Tento únorový zápisek začíná zajímavým začátkem běhu z Rynoltic, kdy jsem na nádraží viděl, jak se fotí seniorky a tak jsem je vyfotil komplet. Za odměnu mi popřály, ať není válka a nemusím do ní a ať volím toho druhého. Asi se bály na plnou hubu říct, že mám volit Babiša. No tak jsem asi zklamal pár milých babiček. :-D

Ani potom to nebylo jednoduché. Nešla mi povolit hůlka, protože jsem den předtím nasazoval a utahoval talířky. Pomohl až turistický oddíl s gumou na nějakou hru. A do třetice se mi přetrhla šňůrka u návleků na boty. Dál už to bylo podle plánu.



Ze Zdislavy jsem měl cestu trochu prošlápnutou a na Trávníků jsem zjistil, od koho. Pán šel s pejskem ze Zdislavy do Křižan a docela mi tím usnadnil výstup. Dál už jsem si musel cestu prošlapávat sám, ale sněhu nebylo nijak moc. Ale vítr docela foukal a pořád ze severu, tak jsem podle toho vypadal.



severní vítr je krutý...

na Výpřeži


odměna

Další úterní běh s Janou jsem naplánoval do okolí Hejnic. Je to upravená trasa z kalendáře Rozběháme Liberec. Fotky jsou myslím velmi povedené.


v Pekle

Na Chatkách


Týden po běhu po Ještědském hřebeni jsme podobnou trasou šli Noční přechod. Chodívali jsme přechod Jizerek, ale běžkaři jsou kvůli nedostatku sněhu poněkud nervózní a tak jsme šli tentokrát ze Zdislavy. Bylo to možná ještě o něco náročnější, ale celkově moc pěkné. Druhý den (sobota) jsem od rána učil a odpoledne jsme se zase sešli s kamarády otužilci.

doplnění paliva v Ořechovce








A z lesáku.



Dostal jsem zálusk na keše na Drábovně. Už je tam lovím dlouho a chtěl bych to mít komplet. Ale je potřeba obejít hodně míst s indiciemi, tak je to na nekolikrát. Poprvé s Pájou a podruhé jen s Ari, kterou můžu tahat do kopce z kopce, ale zase se někdy bojí výšek nebo kopců, na které předtím sama vylezla.

s Pájou:




s Ari:



Cvičíme povel "Kuk".

Cestou domů jsem se ještě stavil v podnikové  prodejně pro pivo Rohozec Cherry, které mi moc chutná a nemůžu ho nikde jinde sehnat.



A večer s druhou Janou na běžkách.



Mezi těmito dvěma návštěvami Drábovny (a budu tam muset ještě sám. :)) jsem byl běhat s Janou v Jablonci. Viditelnost na Bramberku minimální. :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat