pondělí 21. března 2011

Týden 14. - 20.3. - Osobák na desítce :-)

Bušení je bušení, ale kdo neregeneruje, dopadne špatně. :-) Takže jsem po třech týdnech s větším objemem zařadil odpočinkový týden, kdy jsem plnil jen předepsaný plán a jednou ani to ne. Vyšlo to zrovna na týden s hnusným počasím a tak mě to ani ven netáhlo.

V pondělí jen sauna. Tento den je ale sauna od pěti hodin jen pro páry a já na to tak trochu zapomněl, tak to byla taková rychlovka. V úterý plavání dle plánu, tj. 3x200K/mezi 30" : 6x100K/mezi 20" : 8x50KPAC/mezi 15". Časy nic moc, ale minulý týden jsem neplaval, tak se není čemu divit.

Ve středu jsem měl běžet opět tempo 2x6km po 4:30, ale měl jsem nějaké namožené lýtko a tak jsem dal jen lehký klus 4,5km s Bárou po lesíku. Báře se to moc líbilo a mě taky. Večer zase sauna.

Ve čtvrtek padal od rána déšť se sněhem a tak jsem šel na doufám poslední spinning toto jaro. První hodinu jsem jel naplno a pak jsem ještě půl hodiny jel na půl plynu. Páteční plavání jsem ani neměřil. Bylo to deset padesátek s nádechem přes čtyři, pak deset s nádechem přes pět (mělo být na šest, ale to jsem udýchal jen první dva bazény) a nakonec deset padesátek s packami.

V sobotu jsem kromě nějakého toho protahování jen vyjel na hodinu a půl do terénu, abych dal Stumpíkovi nažrat bahna a zkusil teleskopickou sedlovku konečně v pořádné akci. Sedlovka je skvělá. Po kole jsem ještě vyběhl na klasický předzávodní běh - rozklus, 500m závodní tempo a pak výklus. Při tom vloženém úseku si vždycky říkám, že takhle teda fakt běžet 10 kilometrů nemůžu, takže je to spíš demotivační. :-)

Na závod jsem se už začal těšit. Říkal jsem si, že když nebude super čas, tak aspoň potkám zase známé tváře. Nakonec jsem nesehnal nikoho, kdo by mě vzal autem, tak jsem jel autobusem do Prahy a pak vlakem. V kempu jsem se hned převlékl a pak zjistil první změnu oproti minulým ročníkům, a to zamčené záchody. Skočil jsem tedy za chatku, ale umím si představit, že někomu, kdo by potřeboval kabinku, by to mohlo připravit krušnou chvilku. Pak jsem se šel rozklusat. Skoro všichni byli v dlouhém a já v krátkých kraťasech a mikině. Taky na mě všichni koukali. Ale zima mi nebyla a přestože bylo podle výsledovky 5°C, tak jsem se trochu zpotil. Po protažení jsem dal asi 3 rychlé useky a klusal se schovat do tepla. Asi 15 minut potom byl start, kde jsem se postavil tak přiměřeně vzhledu ostatních běžců (malí hubení přede mnou a velcí tlustí za mnou) a čekal na start.

Tentokrát jsem se oproti svému tradičnímu plánování a snaze držet tempo od začátku nechal záměrně strhnout a běžel jsem rychleji, než mělo být průměrné tempo. Za prvé to bylo z kopce a taky mám už zkušenost, že i když držím ze začátku svoje plánované tempo, stejně ke konci vadnu. Takže první kilometr byl za 3:49. Ze začátku závodu jsem se držel kousek za druhou skupinkou a ta se mi stále pomalu vzdalovala. Těsně za mnou bylo pár lidí, ale moc jsem se neohlížel a protože nepředbíhali, tak nevím kolik přesně. Druhý kilometr byl za 4:00 a pak se to začalo trochu zvedat, takže další dva byly po 4:01 a 4:07. Někde mezi 4. a 5. kilometrem jsem předběhl jednoho běžce, chvíli mě uvisel, ale pak jsem mu utekl. Poslední kilometr do obrátky byl nejpomalejší (4:10). Po obrátce už mi nějak tuhly nohy, ale bylo to z kopce a několik lidí, co se ze začátku šetřilo mě začalo předbíhat. Šestý kilometr byl za 3:57. To jsem si říkal, že to pod 40 minut nebude, ale že pod 41minut by to mělo být s přehledem. Jen nezpomalovat...

finiš

6. až 8. kilometr jsme běželi s odstupem pár metrůl asi 4 běžci spolu a jeden mi nabídl střídání, protože se předtím schovával za mnou. Ale tentokrát jsem neuvisel zase já jeho. Sedmý kilometr byl za 4:06, osmý za 4:05 a devátý za 4:04. Někde na osmém kilometru se ke mě zezadu začala nebezpečně přibližovat větší skupinka a tak jsem se ohlížel, jestli se nepřibližují moc rychle. Ke konci už mi to moc nešlo (spíš nohy než plíce a srdce) ale stejně jsem zrychlil a poslední kilometr byl za 3:58. Takže v cíli za 40:15.

S výsledkem jsem maximálně spokojený. Padl konečně můj přes dva roky starý osobák ze stejné trati (41:18). Loni jsem běžel sice Nymburk, PIM Grand Prix a Kbely, ale kvůli problémům s okosticemi jsem neměl tak naběháno jako letos a časy tomu odpovídaly. Ty problémy už jsem rozklíčoval a kdyby to někoho zajímalo, popis je na fóru běhej.com.

Po závodě ještě takový jako výklus v podobě chůze a pak už jen perník, čaj a rychle na vlak. Tentokrát jsem ani nečekal na vyhlášení, protože vlak jel asi 45minut po tom, co jsem doběhl a chtěl jsem být co nejdříve doma. Navečer jsem si šel ještě trochu zaplavat (kraul na záda a znak na záda i nohy) a pak do vířivky a sauny.

Tento týden byl tedy týdnem rekordů. Rekordně nízký počet odtrénovaných hodin, rekordní počet návštěv sauny a rekord na desítce. :-D

16 komentářů:

  1. Gratulace k ty desitce, ses docela hezky rozbehanej.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi kluk šikovná, sice to pod 40 min nebylo, ale i tak je to nádherný čas, co bych za to dal já :-).
    Budu muset ti asi hodně uplavat, na kole ti neujedu a v běhu se budu hodně otáčet jak jsi daleko :-). Velká gratulace.

    OdpovědětVymazat
  3. pěkně pěkně. Musí to být prima, tak rychle běhat. To já už nejspíš nikdy nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zasloužil sis to. Dřeš jak černej, tak co by nebyl osobák, jen škoda těch 15 vteřinek. Myslím, že už by ses víc nezmáčknul?

    OdpovědětVymazat
  5. Už takhle jsem si musel představovat od 7. kilometru za sebou Sokolíka, abych nezpomalil. Takže víc už bych se asi nezmáčkl.

    Sokolíka proto, že je velký a dobře se vybavuje i při odkrveném mozku. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný čas, jak jsem očekával po tom, co se ti v přípravě daří, zlepšil sis osobáček. Předpokládám, že v Nymburce se budeš prát o prolomení základní běžecké hranice, tedy 40' na 10km. IM

    OdpovědětVymazat
  7. Pokud mě do té doby neskolí přípravy na svatbu, tak určitě. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. V živote si raz hore, raz dole, raz osobák, raz svadba. . Jimmi

    OdpovědětVymazat
  9. gratulace k osobáku i svatbě :-) Taky nás to letos čeká (ta svatba)... :-D

    OdpovědětVymazat
  10. příprava na svatbu, i Ty tajnůstkáři :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jezis proc by te meli skolit pripravy na svatbu uz pul roku predem? :))

    OdpovědětVymazat
  12. Byl tam smajlík. :) Ale hledání místa (pokud nechceme skončit na radnici) se musí dělat dopředu, seznam hostů nejlépe taky dopředu, aby s tím lidi počítali a tak dále.

    OdpovědětVymazat
  13. S tim delate nejaky caviky, tak se vemte v Otrokovicich az dokoncis zavod a mate rovnou postarano i o poradny zastup gratulantu. Taky to budes brat v klidu, proste reknes ano a bude vymalovano.

    OdpovědětVymazat
  14. To bychom se ale museli brát až za rok, protože letos tam celého IM nejdu. :-) Ale bylo by to dobrý. Gratulanti by si po závodě dali jedno pivo a lehli by. :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ty nás podceňuješ s tím pitným režimem... ;) :D

    OdpovědětVymazat